L’estany de Canyoles no ha existit mai. Ben entrat el segle XXI, un humil pagès de Torqueres en dificultats econòmiques i ben poc donat a l’esoterisme té una visió: la vall on viu i tots els camps que conrea seran negats.
Morgat haurà de confiar en la seva intuïció i enfrontar-se a la incredulitat del món que l’envolta per intentar evitar una tragèdia.
Aquest és l’últim projecte cinematogràfic d’Orna, una adaptació lliure de la llegenda d’en Morgat que narra el naixement de l’Estany de Banyoles a través d’una història sobre l’avarícia, la fe i el coratge.

Somni de l’Estany té una durada de 29 minuts. S’ha rodat íntegrament en comarques gironines. Hi han participat 14 actors i actrius i 40 figurants. S’estrenà el gener de 2018 a Banyoles, ha participat en 4 festivals internacionals i es publicarà a vimeo el març de 2019.

Repartiment

Eduard Serra

Jove actor de 24 anys. fundador de la companyia teatral El vol del pollastre i amb una intensa formació teatral. Ha participat en diversos espectacles, com “Et planto”, sota la direcció de Clàudia Cedó i estrenat al Festival Temporada Alta 2015.

Jordi Subirà

Jordi Subirà (“L’home sense veu”, Temporada Alta 2016). Graduat en Art Dramàtic pel Col·legi de Teatre de Barcelona, també ha cursat estudis musicals al Taller de Músics. Ha participat com a actor professional en una cinquantena de produccions de teatre, cinema i televisió.

Alba Aloy

Benjamí Bosch

Tere Solà

Meritxell Yanes

Equip

Guió i Direcció:
Direcció de Fotografia:
Producció:
Producció Executiva:
Direcció Artística:
Disseny de So:
Disseny de Maquetes:
Efectes Especials:
Ajudant de Producció:
Assistent de Càmera:

Orna
Xavi Olmos
Carla Triadú
Rita Molinero
Noemí Piedras
Arnau Olivé
Mireia LaKeKose
Pol Valero
Ivonne Jofre
Marc Merín

 Morphium, Adrià Puntí i Oques Grasses han cedit alguns dels seus temes com a part de la banda sonora del curtmetratge.

Valor Social
Porta Audiovisual ha treballat amb amb la Fundació Salut Alta de Badalona, una organització que vetlla per la igualtat d’oportunitats dels infants i famílies que acull. Aquesta entitat ha participat activament en el curtmetratge aportant 15 nois i noies que hi han actuat com a actors secundaris i figurants, una participació que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consorci de l’Estany.
El director
Orna, guionista i director de Somni de l’Estany, és enginyer audiovisual de professió i actual docent de so a l’escola EUMES. Deixant enrere una trajectòria de creació musical, fa 6 anys es va endinsar en el món de la creació audiovisual. Durant aquest temps ha realitzat i participat en videoclips de bandes musicals, reportatges i spots, entre d’altres projectes audiovisuals.
L’any 2014 va dirigir i produir l’adaptació cinematogràfica La Llegenda de Sant Jordi, un migmetratge que s’ha projectat en 17 sales de Catalunya i en 40 centres educatius. El DVD d’aquest film ha estat avalat pel Departament d’Ensenyament.
Producció
Amb la col·laboració de:
I el suport de: