L’estany de Canyoles no ha existit mai. Ben entrat el segle XXI, un humil pagès de Torqueres en dificultats econòmiques i ben poc donat a l’esoterisme té, de sobte, una clara visió: la vall on viu i tots els camps que conrea seran negats.
Aquest és el punt de partida de Somni de l’Estany, el nou projecte de curtmetratge fantàstic escrit i dirigit per Orna i inspirat en l’antiga llegenda d’en Morgat de Porqueres.
El nostre Morgat, persona honesta i conseqüent, haurà de confiar en la seva pròpia intuïció i enfrontar-se a la incredulitat i l’avarícia del món que l’envolta per mirar d’evitar una tragèdia.

Somni de l’Estany es rodarà íntegrament en comarques gironines, especialment al Pla de l’Estany. Tindrà una durada aproximada de 25 minuts i s’estrenarà la tardor de 2017.

Repartiment

Eduard Serra

Jove actor de 24 anys. fundador de la companyia teatral El vol del pollastre i amb una intensa formació teatral. Ha participat en diversos espectacles, com “Et planto”, sota la direcció de Clàudia Cedó i estrenat al Festival Temporada Alta 2015.

Jordi Subirà

Jordi Subirà (“L’home sense veu”, Temporada Alta 2016). Graduat en Art Dramàtic pel Col·legi de Teatre de Barcelona, també ha cursat estudis musicals al Taller de Músics. Ha participat com a actor professional en una cinquantena de produccions de teatre, cinema i televisió.

Alba Aloy

Benjamí Bosch

Tere Solà

Meritxell Yanes

Equip

Guió i Direcció:
Direcció de Fotografia:
Direcció Artística:
Producció:
Producció Executiva:
Disseny de Maquetes:
Efectes Especials:
Ajudant de Producció:
Assistent de Càmera:
Disseny gràfic:

Orna
Xavi Olmos
Noemí Piedras
Carla Triadú
Rita Molinero
Mireia LaKeKose
Pol Valero
Ivonne Jofre
Marc Merín
Clara Gispert

La banda musical MORPHIUM cedeix alguns dels seus temes com a part de la banda sonora del curtmetratge.

Valor Social
Porta Audiovisual està en contacte amb la Fundació Salut Alta de Badalona, una organització que vetlla per la igualtat d’oportunitats dels infants i famílies que acull, tot acompanyant-los en els seus processos socioeducatius. Aquesta entitat participarà activament al curtmetratge aportant 15 nois i noies que hi faran d’actors secundaris i figurants, una participació que serà combinada amb una estada de 4 dies a la comarca gràcies a la col·laboració del Consorci de l’Estany.
El director
Orna, guionista i director de Somni de l’Estany, és enginyer audiovisual de professió i actual docent de so a l’escola EUMES. Deixant enrere una trajectòria de creació musical, fa 4 anys es va endinsar en el món de la creació audiovisual. Durant aquest temps ha realitzat i participat en videoclips de bandes musicals, reportatges i spots, entre d’altres projectes audiovisuals, col·laborant amb altres membres de l’Associació Can Portetes Films.
L’any 2014 va dirigir i produir l’adaptació cinematogràfica La Llegenda de Sant Jordi, un migmetratge que s’ha projectat en 17 sales de Catalunya i en 40 centres educatius. El DVD d’aquest film, que es pot trobar a la venda a través d’internet i en llibreries com Abacus, ha estat avalat pel Departament d’Ensenyament.
Producció
Amb la col·laboració de:
I el suport de:

(Fotogrames extrets del teaser promocional)